Författare

Jimmy Berestål väcker ondska och annat illavarslande till liv genom att skriva skräck. Har också drivit humorbloggen “Bitterpappan” samt filmbloggen “Bitterpappan köttar film”.

Har tidigare givit ut novellen “Jag, dödens fotograf” på Hoi förlag.

Mårten Dahlrot skriver vanligen mer absurt än fasansfullt men trivs väl även i ondskefulla textvärldar.

Har tidigare givit ut #dahlrotnovellernaDanje förlag. Mer om det på Mårtens blogg.

Gästförfattare:

Tobias Myrbakk skriver berättelse om vad som gömmer sig i mörkret. En blandning mellan skräck och melankoli där händelserna i hans berättelser är symboler för det samhälle vi lever i idag; det vi längtar efter, och det vi fruktar för.

Tobias Myrbakk har en tämligen diger utgivning bakom sig, bland annat novellsamlingen Andra sidan stigen.

Johan Ring blev en gång kallad “Högsbys egen Stephen King”, och insåg genast att författarkarriären därmed troligen peakat. Ändå fortsatte han, med en dåres envishet, att skriva skräck.

Johan har publicerat romanen Fyra Minuter och ett tiotal noveller.

Hemsida: johanring.com Twitter och Instagram: @johanhenrikring

Ulrika Fjellborg är kvinnan som ger mångsysslare ett ansikte. Mellan jobbet som Apotekschef, konfektyrtillvekare med internationella priser, och familj har Ulrika hunnit med att skriva 6 romaner, x-antal noveller och medverka i flera antologier. Fantasy och sci-fi är hennes huvudgenre, men nu sträcker hon sig mot skräck. Flera av hennes böcker finns att köpa här.

Anders Fager står det en massa om på wikipedia. Det mesta är sant. Utom det där med bibliotekarierna. Det fanns inga bevis.

Anders senaste bok heter För Gudinnan. Den är en gotisk romans med köttkrokar

Frida Andersson Johansson är journalist och författare med dragning åt det kusliga. Hon romandebuterade med Dränkt, där nordisk folktro blir verklighet i villaförorten, och är på gång med nästa skräckroman. Hon har skrivit noveller och medverkat i antologier. Frida Andersson Johansson bor i Segeltorp söder om Stockholm med man och två barn.

Kristina Hård skriver både sf och fantasy och just nu på Blodkraxa, sista delen i trilogin om Arvet efter Kaiser. En förskräcklig berättelse om luftskepp och troll, och andra obehagliga väsen, i ett Sverige som vi (nästan) känner till.
www.kristinahard.com

Instagram: @kristinahaard

Lova Lovén är född 1981 och bor i Malmö. November 2016 släpptes hennes debutroman Trojanerna hos Swedish Zombie. Hon har medverkat i flera antologier, bland annat 13 Svarta Sagor om Ond Bråd Död och Stadens Väsen, samt även fristående e-noveller. Hon tycker om ett brett utbud av mänskliga och omänskliga varelser, buggar i systemet och sprickor i verkligheten.

www.lovaloven.com

Markus Sköld skriver skräck i gränslandet mellan övernaturligheter och diskbänksrealism.
Hans senaste roman, “Kalldrag“, en spökhistoria i bruksortsmiljö, kom 2016 och har dessutom nyligen blivit utgiven i Danmark.
Debuten kom 2012 med skräckromanen “Där ute i mörkret“, och han har också medverkat i en hel rad antologier inom både skräck och science fiction.

Johannes Pinter är filmregissören som började skriva skräck. Publicerad med romanerna ”Vackra kyrkor jag besökt” och ”1007” på Swedish zombie förlag och ”De mörkermärkta” på Piratförlaget tillsammans med Mattias Leivinger. Ger ut bokserien “Monster monster” för slukaråldern på Egmont. Har dessutom skrivit ett tjugotal noveller för svenska och amerikanska antologier.
Johannes Pinter hittas på egna hemsidan, Wikipedia, och Amazons författarsida.

Helena Dahlgren är författare till 100 hemskaste, Orkidépojken och ett flertal skräcknoveller, senast ”Under huden” i antologin 13 svarta sagor om ond bråd död. Hon är även verksam som översättare och moderator. I maj 2018 utkommer hennes första barnbok, Ödesryttarna: Jorvik kallar, baserad på onlinespelet Star Stables värld. Hon har tidigare bloggat om skräck och fiktivt mörker på Bokhora och Dark Places. Helena älskar böcker, England, Twin Peaks, kaffe, katter och skogsskräck. (Foto: Severus Tenenbaum)

Advertisements